Így hagyja le folyamatosan a munkabér a nyugdíjakat

Így hagyja le folyamatosan a munkabér a nyugdíjakat

2022. 02. 15.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A jelenlegi nyugdíjszámítás változatlanul a nyugdíjasok relatív elszegényedéséhez vezet, noha az elszegényedési "csúszdát" erősen kompenzálja a most visszaadott 13. havi ellátás.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíj számításával, a nyugdíjigénylés optimális időzítésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A napokban minden jogosulthoz megérkező 13. havi nyugdíj olyan erejű pluszjuttatás, mintha 8 százalékos emelést kapnának az idősek, de ennek ellenére is tovább nyílik az olló a nettó bérek és a nyugdíjak között.

Ennek okairól nyilatkoztam az InfoRádiónak, amelyet IDE KATTINTVA hallgathat meg.


A nyilatkozatomat részletesen ismerteti a Napi.hu hírportál is, "A 13. havi nyugdíj csak egy fék az elszegényedési csúszdán" című cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...