Így alakulhatnak a nyugdíjak az elkövetkezendő években

Így alakulhatnak a nyugdíjak az elkövetkezendő években

2019. 05. 08.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjakat az infláció mértékével emelik, vagyis nem befolyásolja az emelést a nemzetgazdasági átlagbér növekedése. Ez már rövid távon is a nyugdíjasok (viszonylagos) elszegényedéséhez vezet.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni a mostani vagy a jövőbeni nyugdíját befolyásoló fejleményekről, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére!

 

Idézet a Blikk cikkéből:

"– Az elmúlt években drámai módon nőtt a nyugdíjasok relatív elszegényedése, ami a következő években tovább fokozódhat – mondta a Blikknek Farkas András, a Nyugdíjguru.hu alapítója, aki szerint a nyugdíjasok azt látják, hiába növelik a pénzromlás mértékével a nyugdíjukat, egyre kevesebb dolgot tudnak megvenni egy aktív korúhoz képest. – Ez feszíti szét egyre jobban a társadalmat – tette hozzá a szakértő."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...