Idén ezeket a plusz juttatásokat kapják a nyugdíjasok

Idén ezeket a plusz juttatásokat kapják a nyugdíjasok

2021. 02. 18.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2021 januárjában a rendszeres (inflációs) nyugdíjemelés keretében 3 százalékkal növelték a nyugdíjakat. Az átlagnyugdíj összege 2021. januárjától 150 ezer forintra emelkedett.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha kérdése van az Ön nyugdíjjogosultságával és annak maximális érvényesítési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

A Pesti Hírlapban megjelent cikkemben foglaltam össze a nyugdíjasokat idén megillető plusz juttatásokra vonatkozó információkat. 

Részlet a cikkemből:

A januári inflációs emeléssel növelt összegre lehet vetíteni a 13. havi nyugdíj visszaépítésének első lépéseként a nyugdíj 25 százalékával megegyező összegű plusz juttatást, amelyet február 12-én kaptak meg azok a nyugdíjasok, akik bankszámlára kérik a nyugellátásuk utalását, míg február 22-éig a postai kézbesítési naptár szerint kapják kézhez az ellátást azok, akiknek a postás viszi ki a nyugdíját.

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének

első lépéseként a nyugdíjasok a 2021. januári nyugdíjuk 25 százalékát,

második lépéseként a 2022. januári nyugdíjuk 50 százalékát,

harmadik lépéseként a 2023. januári nyugdíjuk 75 százalékát,

míg utolsó lépésként a 2024. januári nyugdíjuk 100 százalékát kapják meg a februári nyugdíjuk mellett plusz juttatásként.

Ezt követően minden évben február hónapban az aktuális év január havi nyugellátásával egyező összegben kapják a 13. havi nyugdíjukat az erre jogosultak.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el a Pesti Hírlapban.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...