Idén 14 havi nyugdíjra számíthatnak a nyugdíjasok

Idén 14 havi nyugdíjra számíthatnak a nyugdíjasok

2022. 08. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A novemberben várható nyugdíjprémium és az újabb nyugdíjemelési korrekció együttesen egy 14. havi nyugdíjjal egyenértékű juttatást jelent a nyugdíjasok számára - de még ez sem lesz elegendő idén.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Karc FM Hangoló című reggeli műsorának ajánlója:

"A vártnál kedvezőbb GDP adatok miatt a nyugellátásban részesülők novemberben egyösszegű körülbelül 50 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaphatnak. Farkas András nyugdíjszakértő a Hangolóban arról is beszélt, hogy szeptember elején közli majd a KSH az infláció mértékét és a kormány ahhoz igazítja majd az újabb nyugdíjemelést, ami várhatóan 5-6 százalékos lesz.

A szakértő szerint az újabb évközi nyugdíjemeléssel és a nyugdíjprémiummal együtt ez már a 14.havi nyugdíjnak felel meg, hiszen a novemberi emelés visszamenőlegesen jár januártól.

Farkas András hozzátette: ha ilyen gyorsuló ütemű marad az infláció, akkor a jövőben negyedévenkénti vagy akár havi nyugdíjemelésre is sor kerülhet, mert a mostani helyzetben a nyugdíjasok csak utólag kapják meg a kiegészítéseket.

A nyugdíjszakértő nem tartja kizártnak, hogyha az őszi hónapokban tovább emelkednek az árak, akkor még egy év végi újabb nyugdíjemelésről is dönthet a kormány."

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg.

 

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...