Hiányzó nyugdíjprémium?

Hiányzó nyugdíjprémium?

Az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület szerint tavaly átlagosan tízezer forinttal kevesebb nyugdíjprémiumot kaptak a nyugdíjasok annál, ami valójában megillette volna őket. Vajon igaz ez? Erről nyilatkoztam az ATV Híradójának.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha meglévő vagy jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban személyes kérdése merül föl - például a nyugdíjbiztosítási adategyeztetés, a határozatok értelmezése, a nyugdíjjogosultság megszerzése, a nyugdíjigénylés módja, a fennálló jogviszonyok megszüntetésének lehetősége, a nyugdíj összegének növelése kapcsán - , akkor azt IDE KATTINTVA teheti föl nekem, hogy személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatozásokkal együtt megválaszoljam Önnek.

 

Tízezer forinttal lett volna magasabb a nyugdíjprémium, állítja az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület, ha a tényleges gazdasági növekedés alapján számolnák ki az összeget. Szerintük a tavalyi évre 18 ezer forint helyett 28 ezer forint járt volna átlagosan. 

Ennek kapcsán fejtettem ki a véleményemet az ATV Híradójában, amelyet IDE KATTINTVA nézhet meg (a Híradóban 10.21-nél kezdődik a riport, a velem folytatott telefonbeszélgetés 11.33-tól indul).

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...