Havonta kellene emelni a nyugdíjakat, akkora a drágulás

Havonta kellene emelni a nyugdíjakat, akkora a drágulás

2023. 04. 14.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az rtl.hu portálon is részletesen ismertetik a nyugdíjemelés új rendszerére vonatkozó javaslatomat.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, vagy a nyugdíjemeléssel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részletek az rtl.hu cikkéből:

"A nyugdíjasokat a mostani rendszer arra kényszeríti, hogy hónapokon át hitelezzenek a magyar költségvetésnek.

Farkas András a ma közzétett inflációs adatok tükrében vizsgálja a nyugdíjasok helyzetét a Nyugdíjgurun. Felidézi, hogy a KSH ma közzétett inflációs tájékoztatója szerint a márciusi infláció 2022. márciusához képest 25,2 százalék volt, miközben a nyugdíjas infláció ennél is magasabb, 26,7 százalékos volt.

Ezt azt jelenti, hogy  januári 25,7 százalék és a februári 25,4 százalék után már az idei harmadik hónapban 25 százalék fölött ragadt a fogyasztói árak növekedése, miközben a nyugdíjas infláció még siralmasabb, hiszen a januári 27,4 százalék és a februári 26,9 százalék után márciusban is még mindig 26% fölött vergődik, és csak idegőrlő lassúsággal csökken.

...

A nyugdíjemelés legnagyobb problémája a magas inflációs környezetben az, hogy a januári kötelező emelés korrekcióira csak késleltetve, több hónapos csúszással kerül sor. 2022-ben a januári emelés után júliusban jött az első korrekció, és csak novemberben a második kiegészítés, idén pedig eddig csak a januári 15 százalékos emelés történt meg, miközben a nyugdíjas infláció 2023. márciusban is 26,7 százalékos volt."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...