Hamarosan érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

Hamarosan érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

2021. 01. 28.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A 13. havi nyugdíj visszaépítésének első lépéseként február 12-én utalja az Államkincstár a 2,6 millió jogosultnak a januári nyugdíja vagy hasonló ellátása összegének egynegyedét, az erről készített riportban adtam interjút az ATV Híradónak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Részlet az ATV összefoglalójából:

Farkas András nyugdíjszakértő szerint a 13. havi nyugdíj első részlete a legfontosabb juttatás idén a nyugdíjasoknak.

"Ez az egy heti nyugdíj pluszban nem tűnik olyan soknak, de mégis a kezdete egy olyan folyamatnak, aminek a végén 4 év múlva már a teljes egy havi plusz nyugdíj meg fog jelenni. Ha ezt a plusz egy heti nyugdíjat nézzük, ami érkezik most február 12.-én a számlákra, is olyan, mintha plusz 2%-kal megemelték volna egész évre nézve a nyugdíjat" - mondta a szakértő.

A nyugdíjszakértő szerint azonban az nem jó, hogy a nyugdíjemelés az inflációhoz kötött. Ugyanis ez nem veszi figyelembe azt a növekedést, ami a nettó átlagkeresetekben ment végbe az elmúlt néhány évben. Így a nyugdíjak vásárlóértéke tovább csökken az aktív keresők fizetéséhez képest. Farkas András szerint ezért figyelembe kellene venni a GDP növekedést is a nyugdíjemelések során.

Az ATV Híradó e riportjáról szóló teljes összefoglalót IDE KATTINTVA olvashatja el.

Az ATV Híradó riportját IDE KATTINTVA nézheti meg.

(A riport a felvétel 12. percétől indul, a velem készített interjú 13.35-től indul.)

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...