Fontos lenne egy nyugdíjkorrekciós törvény

Fontos lenne egy nyugdíjkorrekciós törvény

2021. 08. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A csak inflációhoz kötött nyugdíjemelés látszólag biztosítja a nyugdíjak értékállóságát, valójában azonban négy súlyos mellékhatása is van. Ezekről az ártalmas mellékhatásokról és megelőzésük lehetséges módszereiről adtam interjút a Magyar Narancsnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, annak megállapításával, növelési lehetőségeivel kapcsolatbanakkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

Részlet az interjúból:

Most kizárólag inflációkövető nyugdíjemelés van, ami relatíve szegényíti a nyugdíjasokat. Amíg az inflációhoz igazodó emelés 3-4 százalék között ingadozik az elmúlt tíz évben, a keresetek mennek  fölfelé évi 10-11 százalékkal; nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy lássa valaki, az olló szárai a kettő között így egyre jobban szétnyílnak. A jelenlegi helyzetben egészen rémisztő mértékben jelentkezik ez a probléma.

És ez nem csupán a nyugdíjasok összességét távolítja fokozatosan az aktív keresők táborától, már ami a tényleges vásárlóértéket illeti, hanem a nyugdíjas-társadalom tagjait is elszakítja egymástól jövedelmi szempontból. S ez a tendencia az utóbbi időben jelentősen fölerősödött.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatja el a Magyar Narancs online portálján.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...