Ezek változnak jövőre a nyugdíj feltételeiben

Ezek változnak jövőre a nyugdíj feltételeiben

2019. 11. 08.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2020-ban a nyugdíj néhány fontos feltétele változni fog, ezekről szól e rövid cikkem.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A legfontosabb változás, hogy jövőre a nyugdíjkorhatár fél évvel magasabb lesz, mint idén, 64 évről fölemelkedik 64 év 183 napra. Ezért jövőre a 64 év 183 napos nyugdíjkorhatáruk betöltésével az 1956. első félévében született évjárat még nem nyugdíjas tagjai igényelhetik az öregségi nyugdíjukat. Az 1956. második félévében születettek csak 2021-ben igényelhetik majd a korbetöltött öregségi nyugdíjukat, hiszen csak 2021. első félévében fogják betölteni a 64 és fél éves nyugdíjkorhatárukat.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...