Ez vár a nyugdíjasokra 2023-ban

Ez vár a nyugdíjasokra 2023-ban

2023. 01. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A januári 15%-os nyugdíjemelés után milyen korrekciók várhatók 2023-ban, ha az infláció magasabb lenne 15%-nál?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha idén teljesíti a Nők40 feltételeit vagy betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha 2023-ban vagy csak 2024-ben (esetleg még később) kéri a nyugdíját - vagy éppen 2022-re visszamenőlegesen -,  akkor a jobb oldalon fent található "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

Médiaszerepléseim terén idén először az ATV Start január 2-i műsorának vendége voltam.

A Szemtől Szemben című rovatban beszélgettünk a nyugdíjasok 2023. évi helyzetéről, a nyugdíjak 15%-os januári emeléséről, a februári 13. havi nyugdíjról és az év közben minden valószínűség szerint szükségessé váló nyugdíjemelési korrekciók lehetőségéről, továbbá a kormányzat által vállalt nyugdíjreform várható elemeiről.

A beszélgetést az alábbi képre kattintva tekintheti meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...