Egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint plusz juttatás jár novemberben

Egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint plusz juttatás jár novemberben

2021. 10. 04.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Egy átlagos nyugdíjban (150 ezer forint) részesülő a nyugdíja mellé novemberben megkapja az egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, továbbá a 13 ezer forintos emelési különbözetet, így 93 ezer forint lesz a plusz juttatása a nyugdíja mellett.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a rendszeres és korrekciós nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

A Hír TV Híradójának beharangozója:

"Nagyon kedvező hír a nyugdíjasoknak, hogy mindegyikük 80 ezer forintos prémiumot kap, ami nem az átlagos összeg, a bejelentés az elemzői várakozásokat is jóval meghaladta. Ez fogja kiegészíteni novemberben az inflációs nyugdíjemelési korrekció, amely a KSH adatai szerint feltehetően havi 0,7 százalékos plusz juttatást kell, hogy biztosítson a nyugdíjasoknak, így egy összegben egy emelési különbözetet fognak kapni a nyugdíjasok novemberben, ami a novemberi nyugellátásuk 8,5 százalékával egyenértékű egyösszegű plusz juttatás lesz – hívta fel rá a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő a pénteki Híradónkban. Elmondta, összeségében egy átlagnyugdíjas megkapja a 80 ezer forintos prémiumát és mellé a 13 forintos emelési különbözetet, tehát egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint a plusz juttatás most novemberben. Az intézkedés 2,5 millió embert érint."

A riportot IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...