Egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint plusz juttatás jár novemberben

Egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint plusz juttatás jár novemberben

2021. 10. 04.

Egy átlagos nyugdíjban (150 ezer forint) részesülő a nyugdíja mellé novemberben megkapja az egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, továbbá a 13 ezer forintos emelési különbözetet, így 93 ezer forint lesz a plusz juttatása a nyugdíja mellett.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a rendszeres és korrekciós nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

A Hír TV Híradójának beharangozója:

"Nagyon kedvező hír a nyugdíjasoknak, hogy mindegyikük 80 ezer forintos prémiumot kap, ami nem az átlagos összeg, a bejelentés az elemzői várakozásokat is jóval meghaladta. Ez fogja kiegészíteni novemberben az inflációs nyugdíjemelési korrekció, amely a KSH adatai szerint feltehetően havi 0,7 százalékos plusz juttatást kell, hogy biztosítson a nyugdíjasoknak, így egy összegben egy emelési különbözetet fognak kapni a nyugdíjasok novemberben, ami a novemberi nyugellátásuk 8,5 százalékával egyenértékű egyösszegű plusz juttatás lesz – hívta fel rá a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő a pénteki Híradónkban. Elmondta, összeségében egy átlagnyugdíjas megkapja a 80 ezer forintos prémiumát és mellé a 13 forintos emelési különbözetet, tehát egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint a plusz juttatás most novemberben. Az intézkedés 2,5 millió embert érint."

A riportot IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...