BRÉKING! Jövő februárban akár egy teljes havi plusz nyugdíj érkezhet minden nyugdíjasnak!

BRÉKING! Jövő februárban akár egy teljes havi plusz nyugdíj érkezhet minden nyugdíjasnak!

2021. 09. 24.

2021. szeptember 24-én a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, "harcol" azért, hogy a 13. havi nyugdíjat már jövő februárban teljes összegben kifizethessék a nyugdíjasoknak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a rendszeres és korrekciós nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

BRÉKING! Jövő februárban akár egy teljes havi plusz nyugdíj érkezhet minden nyugdíjasnak!

 

"Azért küzdök, hogy a csak négy év alatt odaadni tervezett teljes 13. havi nyugdíjat már 2022-ben, azaz felgyorsítva odaadjuk az érintetteknek" – jelentette be új intézkedési tervként a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában Orbán Viktor. "Január 1-től vissza akarjuk adni a második hetit is, és bár korai erről beszélni, de én harcolok azért, hogy ez gyorsabban menjen, tehát ne csak a másodikat, hanem a harmadikat, esetleg a negyediket is megkaphassák ... én harcolok azért, hogy legyenek olyan fejlesztések, beruházások, amelyek meghozzák azt a lehetőséget, hogy gyorsabban lehessen visszaadni a korábban elvett 13. havi nyugdíjat."

A Portfolio értékelése szerint a múlt héten hirtelen végrehajtott hatalmas devizakötvény-kibocsátások kapcsán az adósságkezelő azt vázolta a befektetői prezentációban: mintegy 0,7 milliárd eurónyi (250 milliárd forintnyi) forrás különböző költségvetési kiadási célokat finanszírozna, mint például infrastruktúra-fejlesztés, nyugdíjak, oktatás, vagyis a sorok között már akkor jelezte a kormány a befektetőknek, hogy például többlet nyugdíjemelésben is gondolkodik és arra is kell a bevont forrás.

A 13. havi nyugdíj eredeti kormányzati visszaépítési terve szerint négy lépcsőben épült volna vissza a havi plusz juttatás: 

1. lépés: idén februárban már megkapták az idén januári nyugdíjuk 25%-át,

2. lépés: 2022. februárjában megkapták volna a 2022. januári nyugdíjuk 50%-át,

3. lépés: 2023. februárjában megkapták volna a 2023. januári nyugdíjuk 75%-át,

4. lépés: 2024. februárjában megkapták volna a 2024. januári nyugdíjuk 100%-át

a jogosultak, összesen közel 2,6 millió ember, miután a kormányzat a nyugdíjprémiumra (évi egyszeri juttatásra) való jogosultságot az öregségi nyugdíjasokon kívül kéttucatnyi egyéb ellátásban részesülőre is kiterjesztette.

Ha  megvalósul a miniszterelnöki szándék (nyilván megvalósul), akkor a magyar lakosság egynegyedét érheti pozitív meglepetésként a választások előtt közvetlenül a jelentős plusz juttatás, amely a költségvetésben a 13. havi nyugdíj visszaépítése második lépése finanszírozására félretett közel 160 milliárd forinton felül még egyszer ekkora összeget, vagyis további 160 milliárd forintot igényel egy teljes havi plusz nyugellátás kifizetése esetén.

A nyugdíjprémiumról többször írtam az elmúlt hónapokban, különösen ezt az elemzésemet ajánlom szíves figyelmükbe.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...