BRÉKING! A nyugdíjak 2022. januári emeléséről

BRÉKING! A nyugdíjak 2022. januári emeléséről

2021. 12. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Mai bejelentés: jövő januárban 5%-kal nőnek a nyugdíjak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemeléssel és az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

BRÉKING! A nyugdíjak 2022. januári emeléséről

 

A miniszterelnök bejelentette, hogy  2022. január 1-jétől nem a jelenleg hatályos jövő évi költségvetési törvényben előírt 3 százalékkal, hanem a magasabb inflációra tekintettel 5 százalékkal kell emelni a 2022. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugdíjakat. 

2021-ben összesen 27 fajta ellátást, járandóságot, járadékot, támogatást, pótlékot kellett emelni, ez feltehetően változatlan marad 2022-ben is, vagyis az emelés a saját jogú nyugdíjak mellett egyebek között a hozzátartozói nyugdíjakra, a korhatár előtti és hasonló ellátásokra, a rokkantsági és hasonló ellátásokra is kiterjed.

Az átlagnyugdíj a novemberi 1,2% emelés után jelenleg 153.290 forint.

Az átlagnyugdíj 2022. januárban a most bejelentett 5% emelés után 160.960 forintra nő.


Amint az emelésre vonatkozó kormányrendelet megjelenik, azonnal elemzem az emelés részleteit.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...