Az infláció miatt drámai a helyzet: a legszegényebb nyugdíjasokat már az éhezés veszélye fenyegetheti

Az infláció miatt drámai a helyzet: a legszegényebb nyugdíjasokat már az éhezés veszélye fenyegetheti

2022. 09. 13.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Szomorú ősz-tél vár idén a nyugdíjasokra, ha a kormány nem változtat a nyugdíjemelés jelenlegi rendszerén, és idén már csak egyszer, novemberben korrigálja az időskorúak ellátásának összegét.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Idén tölti be a nyugdíjkorhatárát vagy idén teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. Kérdezzen, hogy ne veszítsen! 

 

Részlet a Magyar Hang cikkéből:

"...a KSH adatai szerint az augusztusi infláció 15,6 százalékos volt, a nyugdíjas infláció pedig ennél valamivel magasabb, 15,7 százalék, az érvényes törvények szerint nem ehhez, hanem az év első nyolc hónapjának átlagához, a 10,7 százalékos inflációhoz kell igazítani a novemberben esedékes nyugdíjemelés összegét.

– Azért jelent ez különösen nagy problémát, mert az idei évben eddig kapott, összesen 8,9 százalékos emelés nagyon messze van az áremelkedés tényleges nagyságától, és ezen nem sokat segít a novemberben elvileg járó további 1,8 százalékos nyugdíjemelés. Amennyiben a kormányzat nem változtat a jelenlegi rendszeren, és marad a törvény szerint járó, összesen 10,7 százalékos emelés, akkor az időskorúak vásárlóerejüknek legalább tíz százalékát elveszítik – elemezte a Magyar Hangnak a kilátásokat Farkas András, a Nyugdíjguru alapítója."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

 

Az elszabaduló inflációnak a nyugdíjak tényleges vásárlóértékét puszító hatásáról a Szegedi Híradó szeptember 12-i adásában is nyilatkoztam.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...