Az idén megállapított ellátásban részesülők is jogosultak a nyugdíjprémiummal megegyező összegű egyszeri juttatásra

Az idén megállapított ellátásban részesülők is jogosultak a nyugdíjprémiummal megegyező összegű egyszeri juttatásra

2019. 11. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Téves tájékoztatás söpört végig az interneten, amely szerint a korábbi híradások ellenére nem jár nyugdíjprémium az idén megállapított nyugdíjban részesülők számára. Megnyugtatok minden érintettet: a friss nyugdíjasok is jogosultak az egyszeri juttatásra!

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az internetes portálokon és a rádiós híradásokban egyaránt megjelent az a téves információ, mely szerint az idén megállapított nyugdíjban részesülők nem jogosultak a nyugdíjprémiumra, noha ez szerepel a nyugdíjprémiumra vonatkozó kormányrendeletben, de a nyugdíjtörvény "felülírta" ezt a kormányzati rendelkezést.

A tévhír félreértésen alapul.

A nyugdíjprémium nevű juttatás valóban csak a nyugdíjtörvényben meghatározott nyugellátásban részesülőknek jár, a kormány viszont - éppen a nyugdíjtörvényben kapott felhatalmazása alapján - jelentősen kiterjesztette a jogosultak körét, csak az ő esetükben nem "nyugdíjprémiumnak" nevezik ezt a plusz pénzt, hanem "egyszeri juttatásnak". 

Ezért veszélyes, ha nem hozzáértők elemzik a nyugdíjszabályokat...

Minden érintett megnyugodhat tehát, még ha a novemberi nyugdíja lenne az első nyugdíja az életében, akkor is jogosult az egyszeri juttatásra.

A részleteket olvassák el az erről írt összefoglalómban  - és ne üljenek föl a neten futótűzként terjedő hülyeségeknek!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...