Alig pár év és jöhet a nyugdíjkáosz, mutatjuk kiket érinthet

Alig pár év és jöhet a nyugdíjkáosz, mutatjuk kiket érinthet

2024. 06. 03.

Ezzel a címmel ismerteti az Economx portál a nyugdíjcélú felmérése eredményeit, ennek kapcsán idézik az én véleményemet is.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, vagy a nyugdíjjogosultság növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Az Economix portál cikkének bevezetője:

"Szakértők szerint 2040-re reccsenhet meg a nyugdíjkassza. Reform javaslatok szerint a nők kedvezményes nyugdíjazásának szigorítása mellett, egységesíteni kell a 13. havi nyugdíjat is. A Pulzus Kutatásából kiderült: főleg az extra egészségügyi kiadások miatt aggódnak a válaszadók."

Részlet az ide kattintva elérhető cikkből:

"Nyugdíjszakértők szerint a nyugdíjrendszer számára a népesség elöregedése egyre nagyobb terhet ró. 2040 körül megreccsentheti a finanszírozás a Ratkó-unokák nyugdíjba vonulása miatt.

Körülbelül 200 ezerrel több nyugdíjas lesz 2037-től, miközben a járulékfizetői oldalon meg jelentős csökkenés várható, mondta az ATV-nek Farkas András nyugdíjszakértő. Reformjavaslatai szerint bevezetné a járulékplafont, szigorítaná a nők kedvezményes nyugdíjfeltételeit, korlátozná vagy egységesítené a 13. havi nyugdíj összegét, illetve egyéni nyugdíjszámlák bevezetését támogatná.

Az eddigi 7-8-9 százalék körül volt GDP-arányosan a nyugdíjkassza Magyarországon, ez fel fog menni 10-11-12 százalékra a jövőben, és ezt az óriási, több száz milliárd forintos tételt minden évben pluszban elő kell majd állítani úgy, hogy erre a járulékbevételek nem lesznek elegendőek – mondta Farkas András."

 

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...