Akár 37 milliárd forintba is kerülhet egyetlen százaléknyi nyugdíjemelés

Akár 37 milliárd forintba is kerülhet egyetlen százaléknyi nyugdíjemelés

2021. 02. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Február 12-én érkezik a számlákra a 13. havi nyugdíj visszaépítésének első lépéseként a januári nyugdíj 25%-a plusz juttatásként. Ennek költségeiről és hatásairól beszéltem - más aktuális nyugdíjtémák mellett - az ATV Start adásában.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a 13. havi nyugdíj visszaépítésével, vagy az Ön nyugdíjjogosultságával és annak maximális érvényesítésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részlet a beszélgetés ismertetőjéből:

A nyugdíjszakértő szerint nincs fedezet a 8-12 százalékos nyugdíjemelésre.

Péntektől érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete, ami egyheti nyugdíjnak felel meg. Ez átlagosan 37 ezer forintot jelent, ami összesen 77 milliárd forintba, a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése pedig így több mint 300 milliárdba kerül majd.

„Óriási összegekről beszélünk" – mutatott rá az ATV Start című műsorában Farkas András, nyugdíjszakértő, aki szerint a számokat tekintve nincs fedezet arra, hogy a nyugdíjakat felemeljék 200-300 ezer forintra. „Egyetlen százaléknyi emelés 35-37 milliárd forintba kerül" – hívta fel rá a figyelmet a szakértő. Farkas szerint tehát nem fenntartható a 8-12 százalékos nyugdíjemelés.

Az adást IDE KATTINTVA nézheti meg.

A velem folytatott beszélgetést részletesen ismerteti a Napi.hu is, a leiratot IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...