A szégyenteljesen alacsony nyugdíjminimum "törlése" után több út is áll a kormány előtt

A szégyenteljesen alacsony nyugdíjminimum "törlése" után több út is áll a kormány előtt

2022. 10. 26.

A nyugdíjminimum fogalmát 17 törvényben a szociális vetítési alap váltja föl. Vajon javul-e ennek következtében az ellátottak és segélyezettek helyzete? Végre emelkedhet-e a nyugdíjminimum összege?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíj megállapításával, számításával, növelési lehetőségeivel, igénylése optimális időzítésével kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Portfolio gazdasági hírportálon jelent meg új cikkem a nyugdíjminimumot felváltó szociális vetítési alapról. A cikkem bevezetője:

"Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege" kacifántos névre hallgató nyugdíjminimum összege 15 éve változatlanul 28 500 forint, ami szégyenletesen alacsony összeggé vált e másfél évtized folyamán, és a jelenlegi elszabadult infláció miatt teljesen elértéktelenedett. Ezzel az a lényegi probléma, hogy számtalan szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és hasonló ellátás feltételrendszerében és összegmeghatározásában szerepel a nyugdíjminimum, amelynek valójában nem lehetne semmilyen köze a nyugellátáson kívüli ellátásokhoz.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...