A nyugdíjemelés lehetőségei

A nyugdíjemelés lehetőségei

2018. 01. 14.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Világgazdaság című gazdasági napilapban és online felületén jelent meg a nyugdíjemelés lehetőségeit elemző cikkem, ajánlom szíves figyelmébe :-)

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha mindig időben akar értesülni a nyugellátásokat érintő fejleményekről, iratkozzon föl az INGYENES heti hírlevelemre!

 

Milyen év vár a nyugdíjasokra az idén? Pénzügyi szempontból jó, hiszen jár nekik az inflációs nyugdíjemelés januártól, és feltehetően lesz nyugdíjprémium (a GDP-növekedés 2018-ra várt mértéke 4,3 százalék) is, és talán az Erzsébet-utalvány vagy hasonló többletjuttatás sem marad el.

A nyugdíjasok számára a legnagyobb hatású pluszpénz a nyugdíjak rendszeres emelése. Az ellátásukat már januártól kezdve kettős emelés után kapják: először 0,8 százalékkal emelik a decemberi nyugdíj összegét a tavalyi inflációs korrekció egy hónapra eső mértékével (mindazoknak, akik 2017 novemberében részesültek az egyösszegű, 9,6 százalékos különbözeti emelésben), majd az így kapott összeget tovább emelik 3 százalékkal, az idei évre szóló költségvetési törvényben tervezett infláció mértékével. (A nyugdíjemelés kizárólag a tárgyévre tervezett fogyasztói árindextől függ.)

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el a Világgazdaság online felületén.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...