A novemberben várható nyugdíjkorrekció

A novemberben várható nyugdíjkorrekció

2020. 08. 20.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A novemberi nyugdíjemelési korrekció mértéke és módja attól függ, hogy az augusztusban mért tényleges infláció - amelyet szeptember első felében közöl majd a KSH - mennyivel haladja meg a január nyugdíjemelés 2,8%-át.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával,  annak feltételeivel, számításával, az igénylés lehetőségeivel és optimális időzítésével, a nyugdíj összegének növelésével vagy emelésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Klubrádió Esti Gyors című hírműsorának augusztus 19-i adásában beszéltem a nyugdíjemelési korrekció várható mértékéről és  annak lehetséges módjairól (egyösszegű korrekció vagy pótlólagos nyugdíjemelés).

A velem folytatott beszélgetést  az alább hangfájl elindításával, annak 27. perc 57. másodpercétől kezdve hallgathatja meg. (A számláló a hátralévő időt, -20.15-öt mutathatja a beszélgetés kezdetekor).

Dr.Farkas András a nyugdíjemelési korrekcióról


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...