A méltányosabb nyugdíjemelés lehetőségéről

A méltányosabb nyugdíjemelés lehetőségéről

2021. 11. 14.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A novemberi kiegészítő nyugdíjemelés kapcsán nyilatkoztam az ATV Híradóban arról, hogyan lehetne minden jogosult számára méltányosabb a nyugdíjemelés mai inflációs módszere.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Az ATV Híradó riportját IDE KATTINTVA tekintheti meg.


A nyugdíjemelés kérdésköréről a Népszava is megkérdezett:


"Az októberi inflációs adat a maga 6,5 százalékával olyan sokkolóra sikeredett, hogy az felveti egy harmadik idei nyugdíjkiegészítés kényszerét. Ezt erősítenék azok az elemzések is, amelyek novemberre ennél is magasabb, 7 százalék feletti pénzromlást tartanak elképzelhetőnek. A most postázott pluszpénz azért jár a nyugdíjasoknak, mert január és augusztus között is magasabb volt az infláció annál, amennyivel az év elején megemelték a nyugdíjak összegét, de az év utolsó hónapjainak pénzromlását még nem vették figyelembe és Farkas András kérdéseinkre azt felelte, hogy nem is fogják, mert ilyen kötelezettség nincs benne a törvényben. A nyugdíjguru szerint az év végi elszaladó inflációt megelőlegezve emelte meg a kormány a kötelező 0,7 százalék helyett 1,2 százalékkal a nyugdíjakat.

Kérdés azonban, hogy mit tesznek a 2022-es nyugdíjemeléssel, hiszen a költségvetésben megint csak 3 százalékos többlettel számoltak, miközben a legtöbb szakértő már 4,5 százalékos pénzromlást prognosztizál. Botrányos lesz, ha nem módosítanak még az év vége előtt az emelés mértékén – fogalmazott lapunknak a szakértő.

Erre mondja azt minden nyugdíjas szervezet, hogy a bonyolult toldozgatások helyett vissza kellene hozni az éves emeléseknél a vegyes indexálást, ami az infláció mellett az előző évi nettó bérnövekedést is figyelembe veszi, s akkor nem lennének ennyire ijesztően kiszámíthatatlanok a nyugdíjasok ellátásának kilátásai."

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...