A magyarok 54%-a szerint mire eléri a nyugdíjkorhatárt, addigra összedől a rendszer

A magyarok 54%-a szerint mire eléri a nyugdíjkorhatárt, addigra összedől a rendszer

2021. 12. 23.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az ATV Startban a magyar átlagnyugdíjnak a nemzetgazdasági átlagbértől történő leszakadásáról és ennek okairól, továbbá a nyugdíjak uniós helyettesítési rátájának alakulásáról beszéltem.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjas évekre való pénzügyi felkészülés lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

Az ATV Start 2021. december 23-i adásában a nyugdíjasok relatív elszegényedésének jelenségéről és annak okairól beszéltem a magyar átlagnyugdíj és a nemzetgazdasági átlagkereset évek óta romló aránya kapcsán, amelyen valamelyest enyhítenek - de a két és félmillió embert érintő súlyos gondot nem oldják meg -  a nyugdíjasokat megillető plusz juttatások, mindenekelőtt a 2021. novemberi egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj 2022. februári  teljes visszaépülése.

Természetesen azt cáfoltam, hogy bármikor is összedőlne a nyugdíjrendszer, de a jövőben bizonyosan egyre nehezebbé válik a nyugdíjak finanszírozása. Emiatt is elkerülhetetlen, hogy a nyugdíjcélú megtakarításokat minden aktív korú ember mielőbb megkezdje.

Az adást IDE KATTINTVA nézheti meg.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...