A kiegészítő nyugdíjemelésről

A kiegészítő nyugdíjemelésről

2020. 10. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A novemberi kiegészítő nyugdíjemelés ugyanúgy 1,2%-os emelést jelent a kisebb és a nagyobb nyugdíjak esetén egyaránt, ezért tovább növeli a távolságot a szegényebb és a gazdagabb nyugdíjasok között. Pedig van erre a káros mellékhatásra egyszerű ellenszer.

K Küldés K Nyomtatás

 


Ha személyes kérdése lenne a nyugdíjával, annak összegével, emelésével kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA fölteheti, hogy méltányos díj ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
 

A novemberi kiegészítő nyugdíjemelés kapcsán arról beszéltem az ATV Híradóban, hogyan lehet megakadályozni, hogy a nyugdíjasok közötti különbség ne növekedjék tovább a nyugdíjemelés révén - ma ugyanis ez a helyzet, mert a nyugdíjemelés egységes százalékos mértékben jár, így mindenki a saját aktuális nyugdíja 1,2%-át kapja kiegészítő nyugdíjemelésként.

A Híradó adását IDE KATTINTVA nézheti meg, a nyugdíjemelésről szóló blokk 11 perc 31 másodperctől indul.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...