A júniusi rendkívüli korrekciós nyugdíjemelésről

A júniusi rendkívüli korrekciós nyugdíjemelésről

2021. 05. 20.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A júniusi korrekciós nyugdíjemelésről és a novemberben várható további emelési korrekcióról, emellett a nyugdíjprémium lehetséges összegéről, továbbá arról beszéltem, hogy az inflációhoz kötött nyugdíjemelés relatív elszegényedéshez vezet.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb nyugdíjszerű ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Az ATV átiratából:

Júniustól átlagosan havonta mintegy 890 forinttal emelkedik a nyugdíjasok jövedelme - derül ki a keddi kormányrendeletből. Az ATV Híradójának nyilatkozó nyugdíjszakértő szerint ez igen csekély összeg, de szerinte novemberben további emelések várhatóak: az infláció emelkedése és a nyugdíjprémium miatt. A mostani nyugdíjemelési rendszer viszont elszegényíti a nyugdíjasokat az ellenzék és a szakértők szerint is.

"Egész évre vetítve tizenkétszer kilencszáz forint, tehát közel tizenegy ezer forint, amit kapnak majd a nyugdíjasok" - elemezte a helyzetet Farkas András nyugdíjszakértő.

A nyugdíjszakértő szerint nem az átlag- , hanem a medián nyugdíjjal érdemes kalkulálni, ez esetben viszont az emelés csak évi 9555 Ft-ot jelent. Farkas András úgy véli, novemberben további emelések jöhetnek: a frissen kimutatott 5,1 %-os infláció és a nyugdíjprémium miatt.

"Idén 16 ezer forintos nyugdíj prémiumot kaphatnak novemberben mindazok, akiknek legalább 80 ezer forintot elér az ellátásuk" - összegzett a szakértő.

A műsort IDE KATTINTVA tekintheti meg az ATV honlapján.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...