A jövő januári nyugdíjemelés mértékét 4,8%-ra vártam - bárcsak minden várakozásom ilyen gyorsan teljesülne a nyugdíjasok érdekében!

A jövő januári nyugdíjemelés mértékét 4,8%-ra vártam - bárcsak minden várakozásom ilyen gyorsan teljesülne a nyugdíjasok érdekében!

2021. 12. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Több cikkemben és interjúmban is hetek óta hangsúlyoztam, hogy nem maradhat a jövő januári nyugdíjemelés mértéke 3 százalék, és legalább az ideinek megfelelő 4,8 százalék emelés bejelentését vártam. Az eredmény ennél is jobb lett: 5 százalék.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemeléssel és az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Mint bréking-posztomban írtam, a miniszterelnök Mikulás napján bejelentette, hogy  2022. január 1-jétől nem a jelenleg hatályos jövő évi költségvetési törvényben előírt 3 százalékkal, hanem a magasabb inflációra tekintettel 5 százalékkal kell emelni a nyugdíjakat, amelynek eredményeként az átlagnyugdíj a jelenlegi 153.290 forintról 160.960 forintra nő.

A 2022-re szóló költségvetési törvénybe foglalt 3 százalékos emelés tarthatatlanságáról már több interjúban és cikkben is kifejtettem a véleményemet, és hangsúlyoztam, hogy a jövő évi emelés mértékének célszerű elérnie legalább az idei, összesen 4,8%-os emelés mértékét.

A valóság most pozitívan rácáfolt a várakozásaimra, és a nyugdíjemelés mértéke 5% lesz 2022. januárjában.

Ez nem csak a nyugdíjasok, hanem két tucatnyi egyéb ellátásban részesülők számára is fontos hír.

És nem csak az ellátás összege szempontjából fontos, hanem amiatt is, hogy a 13. havi nyugdíj ezzel az 5 százalékkal növelt összegű ellátással azonos összegben érkezik majd 2022. februárjában minden jogosult részére.

Az emelést követően az átlagnyugdíjra vetítve 2022. 12 hónapja alatt összesen 92.040 forinttal lesz több a nyugdíj, miközben februárban 160.960 forintban érkezik a 13. havi ellátás.

A témában a következő helyeken érhetők el a korábbi cikkeim és nyilatkozataim:

Portfolio.hu portál

Heteken belül jöhet a fontos kormánydöntés a nyugdíjasok számára

A vártnál sokkal nagyobb nyugdíjemelés jöhet 2022-ben

Napi.hu portál

Nyugdíjemelés: a kormány még nagyobb összeget fizethet

Világgazdaság portál

Sok a kérdőjel a nyugdíjemeléssel kapcsolatban, jól jöhet az infláció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...