A januári nyugdíjemelésről és a februári plusz egyhavi nyugdíjról a sajtóban

A januári nyugdíjemelésről és a februári plusz egyhavi nyugdíjról a sajtóban

2021. 12. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A 2022. januári 5%-os nyugdíjemelés és a 2022. februári teljes összegű 13. havi nyugdíj kapcsán nyilatkoztam egyebek között a Hír Tv Híradó, az M1 Híradó, az RTL Híradó, a Spirit FM, az Inforádió, a Klubrádió, a Magyar Hang részére.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemeléssel, a 13. havi nyugdíjjal vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Jelenleg az átlagnyugdíj 153.290 forint, a 2022. januári nyugdíjemelés után ez az összeg 160.960 forintra nő.

Ennek következtében a 2022. februárban fizetendő 13. havi nyugdíj is az átlagnyugdíjban részesülőknek 160.960 forint összegben érkezik.

Jövőre (majd azt követően minden évben, amíg lesz 13. havi nyugdíj) plusz 8% emeléssel ér föl a 13. havi nyugdíj címén kapott plusz juttatás, vagyis ennek révén a jövőben olyan mértékben nőhetnek majd a nyugdíjak, mintha visszaállna a nyugdíjnövelés svájci módszere, a vegyes indexálás.

Egyszerű példán bemutatva: 100 ezer forint nyugdíj esetén 13. havi nyugdíj címén plusz 100 ezer forintot kap az érintett. E 100 ezer forintot az éves nyugdíjösszegre, e példában 12 x 100 ezer forintra, azaz 1,2 millió forintra vetítve az eredmény 8 százalékpont, vagyis a plusz juttatás ennyivel növeli meg éves szinten a nyugdíj összegét, ezért 2022-ben az inflációs 5%-hoz e 8%-ot hozzáadva a nyugdíjemelés tényleges mértéke 13% lesz.  


Ennek kapcsán egyebek között a következő médiumoknak nyilatkoztam:

A Hír TV Híradónak, ezt ide kattintva nézheti meg.

Az M1 Híradónak, ezt ide kattintva nézheti meg.

A Karc FM rádiónak, ezt ide kattintva hallgathatja meg.

Az Inforádiónak, ennek összefoglalóját ide kattintva olvashatja.

A Portfolio-portálnak, ezt ide kattintva olvashatja.

A Világgazdaságnak, ezt ide kattintva olvashatja.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...