2019-es nyugdíjinformációk

2019-es nyugdíjinformációk

2019. 01. 30.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ki mehet idén nyugdíjba? Hogyan állapítják meg a nyugdíj összegét 2019-ben, mitől függ a nyugdíj összege? Melyek a nyugdíj melletti munkavégzés idei nagyon kedvezményes feltételei? Egy óra a nyugdíjról a Karc FM Spájz című műsorában január 30-án.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha ismerni akarja a jogait, kötelezettségeit és lehetőségeit a nyugdíjával és a nyugdíjas korára való felkészülésével kapcsolatban, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére!

 

A Karc FM rádió Spájz című műsorában Farkas Beatrix szerkesztő-műsorvezető vendégeként közel egy órán keresztül ismertettem a nyugdíjrendszert érintő legfontosabb idei változásokat, egyebek között a következőket:

-  melyek a nyugdíj feltételi 2019-ben?

- változatlan feltételekkel igényelhető-e a nők kedvezményes nyugdíja idén?

- hogyan kell igényelni a nyugdíjat? Milyen határidőkkel kell számolni? Mikor jár a nyugdíjelőleg? Mit kell tenni annak, aki külföldön is szerzett szolgálati időt?

- hogyan számítják ki a nyugdíj összegét 2019-ben, s ennek kapcsán mit kell tudni a 2019-ben megállapítandó nyugdíjakra vonatkozó valorizációs szorzókról?

- hogyan, milyen közterhek mellett  lehet a nyugdíj mellett dolgozni 2019-ben? Milyen kedvezmények illetik meg a munkavállalót és a munkáltatóját idén január 1-jétől?

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg! (A január 30-ai fájlok közül az elsőt hallgassa meg.)

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...