13. havi nyugdíj: kiderült végre, mit tervez pontosan a kormány

13. havi nyugdíj: kiderült végre, mit tervez pontosan a kormány

2020. 04. 16.

A 13. havi nyugdíj négy év alatt valóban visszaépül a legújabb bejelentés szerint.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Portfolio.hu híre szerint "A 13. havi nyugdíj visszaépítésével 2024-től már teljes havi összeget fognak kapni a nyugdíjasok – mondta a mai Magyar Nemzetnek Tállai András. Az április 6-ai bejelentés óta bizonytalan kérdés tisztázódott tehát: nem egyfajta 53. heti nyugdíjról, hanem a 13. havi nyugdíj tényleges visszaépítéséről van szó."

A cikkben idézik a Portfolio.hu portálon megjelent korábbi összefoglalómból a következő megállapítást:

"A 13. havi nyugdíjat ugyan a a koronavírushoz kapcsolódó gazdaságvédelmi csomag részeként jelentette be a kormány, jellegét és időzítését tekintve ez nem szerves része a gazdaság újraindítását célzó csomagnak, szakmai megítélése pedig nem a legkedvezőbb.

Egy tényleges 13. havi nyugdíj visszahozatala önmagában is semmissé teheti a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében eddig tett, sok szenvedést okozó, mégis elkerülhetetlenül szükséges erőfeszítések eredményeit, miközben valójában nem is biztos, hogy erre a megoldásra lenne szükség - vélekedett például a Portfolio olvasói számára írt véleménycikkében Farkas András nyugdíjszakértő."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...