Részletesen a nyugdíj melletti munkavégzést érintő változásokról a Kortalanban

Részletesen a nyugdíj melletti munkavégzést érintő változásokról a Kortalanban

2020. 07. 08.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Július elsejétől két fontos változás lépett hatályba a nyugdíjtörvényben: járulékmentessé vált a nyugdíj melletti munkavégzéssel szerzett kereset, ezzel együtt pedig megszűnt a nők kedvezményes nyugdíja mellett dolgozók éves keretösszege.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíj melletti munkavégzés lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Július elsejétől két fontos változás lépett hatályba a nyugdíjtörvényben: járulékmentessé vált a nyugdíj melletti munkavégzéssel szerzett kereset (így a jövőben a nyugdíj melletti kereset alapján nem jár nyugdíjnövelés), ezzel együtt pedig megszűnt a nők kedvezményes nyugdíja mellett dolgozók éves keretösszege.

A változások részleteiről beszéltem a Karc FM rádió Kortalan című műsorának2020. július 5-ei adásában Petz Margó szerkesztő-műsorvezető vendégeként. Az adást IDE KATTINTVA hallgathatja újra.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...