Nyugdíjas kisadózók: méltánytalan kiűzetés a kis magyar adóparadicsomból

Nyugdíjas kisadózók: méltánytalan kiűzetés a kis magyar adóparadicsomból

2022. 07. 18.

A kata módosítás káros mellékhatásait, egyebek között a mellékállású katázás lehetőségének megszüntetését elemeztem egyrészt a katások nyugdíjvárománya, másrészt a nyugdíjas katások szempontjából.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíj melletti munkavégzési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az elemzésemet a Portfolio gazdasági hírportálon ide kattintva olvashatja el.

A cikkem bevezetője:

Az új kisadózói törvény kapcsán érdemes leszögezni, hogy a főállású kisadózók helyzetét valóban érdemes volt felülvizsgálni, egyrészt az állami ellátórendszerek fenntartásához való hozzájárulásuk évről-évre csökkenő mértéke, másrészt - ennek következményeként - a folyamatosan romló nyugdíjvárományuk miatt.

A jogalkotó a tételes adó emelése, majd annak inflációkövetővé tétele és a feltételek finomhangolása helyett azonban brutálisan kicsontozta a kisadózói rendszert, miközben nem javította, hanem tovább rontotta az új rendszerben maradó kisadózók nyugdíjvárományát, és mellékhatásként ellehetetlenítette a nyugdíjas kisadózók helyzetét.

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...