A továbbfoglalkoztatott nyugdíjasok a nyugdíj mellett az illetményüket is megkaphatják a közszféra egyes területein

A továbbfoglalkoztatott nyugdíjasok a nyugdíj mellett az illetményüket is megkaphatják a közszféra egyes területein

2022. 08. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, köznevelési és szakképzési területen közszolgálati jellegű jogviszonyban dolgozni kívánó nyugdíjasokra vonatkozó korlátozásokat 2023. augusztus 31-éig feloldották.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek is kérdése lenne a nyugdíj melletti munkavégzés lehetőségeivel, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A közszolgálati jellegű jogviszonyban dolgozó nyugdíjasok helyzetét a háborús veszélyhelyzetre tekintettel a szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, vagy köznevelési vagy szakképző intézményben dolgozó nyugdíjasokra (vagy nyugdíjkorhatárukat betöltött, de nyugdíjat még nem igényelt) közszolgákra vonatkozóan könnyíti ideiglenes jelleggel a kormányzat.

Ennek részleteiről beszéltem az M1 Híradóban, amelyet ide kattintva nézhet meg.

 

 

A témában a Hír TV  augusztus 23-i Híradójának is nyilatkoztam.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...