A szakértő válaszol: miért érdemes belépni a nyugdíjas szövetkezetbe?

A szakértő válaszol: miért érdemes belépni a nyugdíjas szövetkezetbe?

2017. 07. 27.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet nyugdíjas tagjának díjazását gyakorlatilag semmilyen közteher nem terheli a személyi jövedelemadón (szja) kívül, de az szja alól is mentesülhet a mindenkori minimálbér (sőt, annak kétszerese!) erejéig!

K Küldés K Nyomtatás
Iratkozzon föl az INGYENES heti hírlevelemre, hogy időben értesüljön a nyugdíjakat és hasonló ellátásokat érintő minden fontos fejleményről!

 

A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról szóló törvény megszünteti a nyugdíj melletti munkavégzés eddigi legnagyobb akadályait.

Melyek ezek az akadályok?

A munkavállalásra kész nyugdíjasok előtt tornyosuló első ilyen akadály, hogy ők önmagukban, egyedül nagyon nehezen találnak maguknak munkát. A nyugdíjasok kapcsolati tőkéje gyorsan apad, ahogy idősödnek, így egyre kevesebb lehetséges munkáltatóhoz képesek eljutni. A nyugdíjasok egyedül nem képesek a munkaerőpiaci kereslet és a nyugdíjas munkavállalói kínálat összehangolására.

Képes lesz erre a közvetítésre egy közérdekű nyugdíjas szövetkezet? Természetesen.

Akkor, ha megfelelően sok munkáltatóval tud szerződni és megfelelően sok nyugdíjas szövetkezeti tagot tud toborozni. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet (knysz) speciális munkaerő-kölcsönzőként működhet - a dolgozni kívánó nyugdíjasok és a nyugdíjasokat alkalmazni kívánó munkáltatók közötti hatékony közvetítő szervezetként. 

A cikket IDE KATTINTVA olvashatja tovább.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA a Lokál Extra július 27-i számának 5. oldalán is elolvashatja.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...