Nyugdíjinfók a karanténból - tanulmányi időszak nem számítható a jogosító időbe

Nyugdíjinfók a karanténból - tanulmányi időszak nem számítható a jogosító időbe

2020. 05. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe egy sor olyan időtartam nem számítható be, amely egyébként szolgálati időnek minősül. Ilyen például az összes tanulmányi időszak, még akkor is, ha egyébként szolgálati időnek minősül.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe egy sor olyan időtartam nem számítható be, amely egyébként szolgálati időnek minősül.

Ilyen be nem számítható időtartam az összes tanulmányi időszak (pl. szakmunkástanulói jogviszonyban töltött idő, nappali tagozatos felsőfokú tanulmányok 1998 előtti időtartama).

Kivételt csak a szakmunkástanuló kötelező nyári gyakorlatának, valamint a szakközépiskolai tanuló biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban eltöltött nyári gyakorlatának időtartama jelent, ez beszámítható. 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...