Nyugdíjinfók a karanténból - közalkalmazott hölgy felmentése nők kedvezményes nyugdíja igénylése miatt

Nyugdíjinfók a karanténból - közalkalmazott hölgy felmentése nők kedvezményes nyugdíja igénylése miatt

2020. 05. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők kedvezményes nyugdíja esetében a felmentési idő alapesetben a nyugdíjjogosultság megnyílásának (a 40 évi jogosító idő megszerzésének) a napján VÉGZŐDIK.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A felmentési idő időzítése szempontjából nem mindegy, hogy a közalkalmazott a korhatár betöltésével igényli a nyugdíját vagy a nők kedvezményes nyugdíját szeretné igénybe venni.

A korbetöltött öregségi nyugdíj esetén a felmentési idő a jogosultság megnyílásának (azaz a korhatár betöltésének) a napján KEZDŐDIK, míg a nők kedvezményes nyugdíja esetében a felmentési idő a jogosultság megnyílásának (a 40 évi jogosító idő megszerzésének) a napján VÉGZŐDIK.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...