Mire számíthatnak a nők a nyugdíjas éveikben?

Mire számíthatnak a nők a nyugdíjas éveikben?

2023. 03. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők nyugdíjlehetőségei 2023-ban (nők kedvezményes nyugdíja, özvegyi nyugdíj, méltányossági lehetőségek a nyugdíjrendszerben).

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nők kedvezményes nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Portfolio gazdasági hírportál ismerteti "A nők és a gyermekek helyzete a magyar nyugdíjrendszerben" címmel a Nemzetközi Nőnap tiszteletére írt összefoglalómat.

Részlet a Portfolio ismertetőjéből:

"A nőket vagy a férfiakat kedvezményezi-e jobban a magyar nyugdíjrendszer? A közkeletű vélekedéssel ellentétben a nők több rendelkezés alapján is jobban járnak az időskori ellátórendszerben, mint a férfiak - írja Farkas András, aki a Portfolio Vélemény rovatának rendszeres szakértője.

Legfőképpen azért, mert a nők kedvezményes nyugdíja (amelyet értelemszerűen a férfiak nem vehetnek igénybe) a világon egyedülálló módon olyan korhatár előtti teljes öregségi nyugdíj, amelyet nem terhel semmilyen levonás."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...