A Kúria ítélete a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időről

A Kúria ítélete a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időről

2019. 02. 23.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe a Kúria friss ítélete szerint nem számítható be a társadalombiztosítási megállapodás révén szerzett szolgálati idő. A háttérről dióhéjban írtam a Lokálban, ajánlom hölgy olvasóim szíves figyelmébe!

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni a nyugdíjakat érintő fejleményekről, iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A Kúria legfrissebb ítélete megerősíti, hogy a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító időbe nem számítható be a társadalombiztosítási szervvel kötött megállapodás révén szerzett szolgálati idő.

Az ilyen megállapodás alapján történt járulékfizetés időszaka természetesen szolgálati időnek minősül (vagyis a nyugdíjszámítás során figyelembe kell venni), de a nők kedvezményes öregségi nyugdíjához szükséges jogosultsági időbe nem számítható be.

Így az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő szerzése érdekében nyugdíjjárulékot fizető, házastársuk külföldi munkavállalása idejére fizetés nélküli szabadságot igénybe vett személyek fizetés nélküli szabadságának tartama sem minősül jogosultsági időnek.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...