Nem véletlenül irigyeljük Ausztriát: itt az osztrák nyugdíjasok titka!

Nem véletlenül irigyeljük Ausztriát: itt az osztrák nyugdíjasok titka!

2019. 02. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ausztriában minden nyugdíjreform esetében alapelv maradt, hogy a megszolgált állami nyugdíjnak önmagában is biztosítania kell a tisztes megélhetést minden nyugdíjas számára. Vajon hogyan képesek teljesíteni ezt az osztrákok?

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha nem akar lemaradni semmilyen magyar vagy nemzetközi fejleményről, amely érintheti az Ön nyugellátását, akkor MOST IRATKOZZON FÖL az ingyenes heti hírlevelemre!

 

Nem véletlenül irigylésre méltó az osztrák nyugdíjasok helyzete.

Ausztriában ugyanis minden nyugdíjreform esetében alapelv maradt, hogy a megszolgált állami nyugdíjnak önmagában is biztosítania kell a tisztes megélhetést minden nyugdíjas számára.

Vajon hogyan voltak képesek teljesíteni az osztrákok ezt a más államok példája szerint látszólag lehetetlen küldetést?

A gazdaságpolitikai, demográfiai, foglalkoztatási, technológiai, migrációs körülmények folyamatos változása miatt egy idő után minden nyugdíjrendszer reformja elkerülhetetlenné válik.

A rendszer fenntarthatóságát és a társadalom idős tagjainak létbiztonságát egyaránt szolgáló intézkedések professzionális előkészítése érdekében elengedhetetlen a külföldön már bevált eszközök, módszerek és jogintézmények beható tanulmányozása.

A fejlett államokban hatályos  nyugdíjrendelkezések elemzése kiváló lehetőséget teremt arra, hogy azonosítani lehessen az egyes külföldi rendszerek mindazon összetevőit, amelyeket egy következő magyar nyugdíjreform előkészítése során mindenképpen célszerű figyelembe venni.

Ez az összefoglaló az osztrák nyugdíjrendszert mutatja be, amelynek a szerző szerint több elemét is érdemes lenne bármely magyar nyugdíjreform kapcsán példának tekinteni.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el. Érdemes!

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...