Mercedesből Trabantba: hova tartanak a német nyugdíjasok?

Mercedesből Trabantba: hova tartanak a német nyugdíjasok?

2019. 03. 03.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Németországban nő az aggodalom, hogy a kötelező állami nyugdíjrendszer nem lesz képes elegendő ellátást nyújtani időskorban, ezért nagy horderejű reformokat vezettek be a foglalkoztatói és privát nyugdíj pillérek erősítésére. Tanulságos példa nekünk is!

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha még nem tette meg, iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre - így nem marad le semmilyen fontos magyar vagy nemzetközi fejleményről, amely hatással lehet a mostani vagy a jövőbeni nyugdíjára!

 

Minden mai folyó finanszírozású nyugdíjrendszer mintája az 1889-ben bevezett bismarcki részleges társadalombiztosítási (eredetileg nyugdíjsegély) rendszer volt. A modern nyugdíjrendszerek többsége azóta is a “pay-as-you-go”, azaz a felosztó-kirovó elvet követi a kötelező állami nyugdíjak finanszírozása tekintetében: a  mindenkori aktív korosztályok járulékfizetése fedezi a mindenkori nyugdíjasok nyugellátását.

Németországban a politika legfontosabb kérdései közé tartozik a nyugdíjrendszer jövője, nem csak a kormányzat, hanem a lakosság megítélése szerint is. Nő az aggodalom, hogy a német kötelező nyugdíjrendszer nem lesz képes elegendő ellátást nyújtani időskorban a társadalom gyors demográfiai öregedése miatt.  

Emiatt a német nyugdíjfilozófiában a kötelező állami nyugdíj mellett kiemelten fontos szerepet szánnak a foglalkoztatói és a privát nyugdíjmegoldásoknak, annak a közfelfogásnak, amely szerint minden ember saját maga is felelős a saját időskori anyagi biztonsága megteremtéséért. Ennek jegyében 2001-ben és 2004-ben nagy horderejű nyugdíjreformokat hajtottak végre egyebek között a német nyugdíjrendszer első pillére fenntarthatóságának, valamint második és harmadik pillére jelentős megerősítésének érdekében.

Éppen ez a cél Magyarországon is, elegendő belelapoznunk az MNB vaskos versenyképességi programjába. Így nem érdektelen dióhéjban áttekinteni, lehet-e tanulnunk a jelenlegi német állami nyugdíjrendszer és kiegészítő rendszerei példájából. Néhány összetevőjéből feltétlenül!

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja a Portfolio-portálon.

Feltétlenül ajánlom szíves figyelmébe!

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...