Így kaphatnak nyugdíjat az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok

Így kaphatnak nyugdíjat az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok

Az Egyesült Királyságban több százezer magyar dolgozik, akiknek különösen fontos, hogy tisztában legyenek a brit nyugdíjrendszerben szerezhető jogosultságaik feltételeivel.

K Küldés K Nyomtatás

 

Magyarországon lassan mindenkinek dolgozik közelebbi-távolabbi rokona külföldön, közülük több, mint kétszázezren Nagy-Britanniában. A kint dolgozó magyarok számára létfontosságú, hogy tisztában legyenek a nyugdíjjogosultságaikkal mind a magyar, mind a külföldi nyugdíjrendszerek tekintetében.  

Ha Önnek is van az Egyesült Királyságban dolgozó rokona vagy barátja, kérem, tájékoztassa őket arról, hogy ide kattintva feltehetik a személyes kérdéseiket mind a hazai, mind az osztrák nyugdíjjogosultságukkal és az ezzel kapcsolatos jogérvényesítési  lehetőségeikkel kapcsolatban.


A brit állami nyugdíj (State Pension) – a szokásos európai megoldásoktól radikálisan eltérő módon – kizárólag a brit biztosítási idő éveinek számától függő átalány-nyugdíj (flat-rate pension), vagyis azonos biztosítási évszám esetén mindenkinek azonos összegű állami nyugdíj jár.

Az állami nyugdíj összegében semmilyen módon nem tükröződik, hogy a nyugdíjas mennyit keresett vagy mennyi járulékot fizetett aktív korában.

A foglalkoztatói nyugdíjpillérben biztosított nyugdíjszolgáltatások összege viszont a járulékalapot képező keresettől függ.

A brit nyugdíjrendszerben rendkívül fontos szerepet játszik a nyugdíj-előtakarékosság számtalan egyéni módja is, a banki és a biztosítási megoldások széles választékával.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...