Így kaphatnak nyugdíjat az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok

Így kaphatnak nyugdíjat az Egyesült Királyságban dolgozó magyarok

2019. 09. 23.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az Egyesült Királyságban több százezer magyar dolgozik, akiknek különösen fontos, hogy tisztában legyenek a brit nyugdíjrendszerben szerezhető jogosultságaik feltételeivel.

K Küldés K Nyomtatás

 

Magyarországon lassan mindenkinek dolgozik közelebbi-távolabbi rokona külföldön, közülük több, mint kétszázezren Nagy-Britanniában. A kint dolgozó magyarok számára létfontosságú, hogy tisztában legyenek a nyugdíjjogosultságaikkal mind a magyar, mind a külföldi nyugdíjrendszerek tekintetében.  

Ha Önnek is van az Egyesült Királyságban dolgozó rokona vagy barátja, kérem, tájékoztassa őket arról, hogy ide kattintva feltehetik a személyes kérdéseiket mind a hazai, mind az osztrák nyugdíjjogosultságukkal és az ezzel kapcsolatos jogérvényesítési  lehetőségeikkel kapcsolatban.


A brit állami nyugdíj (State Pension) – a szokásos európai megoldásoktól radikálisan eltérő módon – kizárólag a brit biztosítási idő éveinek számától függő átalány-nyugdíj (flat-rate pension), vagyis azonos biztosítási évszám esetén mindenkinek azonos összegű állami nyugdíj jár.

Az állami nyugdíj összegében semmilyen módon nem tükröződik, hogy a nyugdíjas mennyit keresett vagy mennyi járulékot fizetett aktív korában.

A foglalkoztatói nyugdíjpillérben biztosított nyugdíjszolgáltatások összege viszont a járulékalapot képező keresettől függ.

A brit nyugdíjrendszerben rendkívül fontos szerepet játszik a nyugdíj-előtakarékosság számtalan egyéni módja is, a banki és a biztosítási megoldások széles választékával.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...