Akikről megdöbbentően keveset tudunk: a svéd nyugdíjasok titka

Akikről megdöbbentően keveset tudunk: a svéd nyugdíjasok titka

2019. 04. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az állami nyugdíjrendszerek jövőjéről folytatott vitákban előszeretettel hivatkoznak a svéd példára. Ehhez képest megdöbbentően keveset tudunk róla. Cikkem a portfolio.hu portálon.

K Küldés K Nyomtatás

 

Iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre, ha nem akar lemaradni a nyugdíjak jelenét és jövőjét érintő fontos fejleményekről!

 

Az állami nyugdíjrendszerek jövőjéről folytatott politikai és szakértői vitákban világszerte előszeretettel hivatkoznak a svéd példára, akár a mellette, akár az ellene szóló érvekkel kívánnak csatasorba állni. Ehhez képest megdöbbentően keveset tudunk a svéd nyugdíjrendszer tényleges felépítéséről, nem is beszélve azoknak a rendszerszintű újításoknak a működéséről, amelyek valóban forradalmasították a nyugdíjrendszerekről való gondolkodást.

A legfontosabb információkat IDE KATTINTVA ismerheti meg a svéd nyugdíjrendszerről írt cikkemből.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...