Találkozzon a NyugdíjGuruval Budapesten!

Találkozzon a NyugdíjGuruval Budapesten!

2016. 03. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A NyugdíjGuru Roadshow budapesti állomása: 2016.március 10., 18 óra, Hotel Hélia. Ki jöjjön el? Akit aggaszt, mi lesz vele és szeretteivel, ha ő már nyugdíjas lesz. S akit nem aggaszt, az pláne jöjjön el - másként gondolkodik majd az előadásom után.

K Küldés K Nyomtatás

Mindent a nyugdíjról és a nyugdíjas korra való felkészülésről, a nyugdíjunkat fenyegető veszélyekről és elhárításuk lehetőségeiről.

Hogyan hat a nyugdíjra a társadalom elöregedése, a fiatalok elvándorlása, a hazai munkavállalók alacsony keresete?

 

Biztosítsa helyét

a NyugdíjGuru Roadshow budapesti állomásán, a Hélia Hotelben 2016. március 10-én 18 órakor! 

Csak regisztrálnia kell, a részvétel ezen a rendezvényen ingyenes.

Mindannyian hajlamosak vagyunk elodázni a személyes pénzügyi jövőnkről való gondolkodás nehéz feladatát. Nem is tudjuk, milyen károkat okozunk ezzel a halogatással. Nem csak magunknak, hanem éppen azoknak, akik a számunkra a legfontosabb emberek a világon: a saját gyermekeinknek.

Miért? Erről szól a budapesti előadásom a Hotel Héliában március 10-én este hatkor. 

Regisztráljon mielőbb!

Pedig azonnal cselekednénk, ha tudnánk, hogy három törvény is kötelez minket az öngondoskodásra: a racionalitás törvénye, a moralitás törvénye és az írott törvény.

Melyek ezek a törvények? Részletesen bemutatom az előadásomon, ízelítőül néhány gondolat:

1. Az ésszerűség törvénye

 

A nyugdíjunkkal kapcsolatban gond nélkül áthágjuk a logika elemi szabályait is. Ésszerű érvek tömege bizonyítja, hogy a folyó finanszírozású nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, ha egyre kevesebb lesz a járulékfizető és egyre több a nyugdíjas. A racionalitás törvénye arra kényszeríti az ésszerűen gondolkodni hajlandó embert, hogy időben cselekedjen a saját és szerettei jövőbeni nyugdíja érdekében.

2. Az erkölcsi törvény

 

A cselekvéshez a racionalitás törvényét meg kell támogatnia az erkölcs törvényének is.

Felelős szülőként nyilván mindannyian egyetértünk abban, hogy életünk legfontosabb céljainak egyike gyermekeink boldogulásának elősegítése. Nem lehet tehát helyes az az erkölcsi döntés, amellyel szándékosan rontjuk a gyermekeink életesélyeit.

Pedig abban az esetben, ha a racionalitás törvényét figyelmen kívül hagyva elhalasztjuk az előtakarékosságról szóló döntésünket, akkor elkerülhetetlenül kárt okozunk a gyermekeinknek, hiszen az állami nyugdíjunk bizonyosan alacsony jövőbeni összege miatt jórészt őket fogja terhelni az időskori eltartásunk, gondozásunk terhe.

3. Az Alaptörvény és a Polgári Törvénykönyv

 

Emellett tudnunk kell, hogy az írott törvény is öngondoskodásra kötelez minket.

Magyarország Alaptörvénye XVI. Cikke (4) bekezdése szerint a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.

Ennek nyomán az új Polgári Törvénykönyv családjogi fejezete a szülőtartással kapcsolatban részletesen  szabályozza gyermekeink, unokáink e kötelezettségét. E rendelkezések alapján akár perrel is kikényszeríthetjük gyermekeinktől a tartást, ha a jövőben a támogatásukra rászorulnánk. Mindannyian szeretnénk ezt az áldatlan helyzetet elkerülni. Gyermekeink bírósági úton kikényszeríthető törvényi kötelezettségét egy módon válthatjuk meg előre: nyugdíj-előtakarékossággal.

Az ésszerűség és az erkölcs törvényei mellett az írott joganyag is kötelez minket arra, hogy gondoskodjunk a nyugdíjunk szükséges kiegészítéséről. A logikai, az érzelmi és a legális indokok megcáfolhatatlanok. A magyar állam is felismerte mindezt, és évi 280 ezer forintig terjedő szja-jóváírással támogatja a nyugdíjcélú öngondoskodást.

Több bizonyítékra vágyik? 

Hallgassa meg az előadásomat március 10-én este hatkor a budapesti Hotel Héliában!

Természetesen mindenkinek joga van figyelmen kívül hagyni mindezt. Joga van ahhoz, hogy pillanatnyi pénzügyi helyzetére, jelenlegi állapotára, a ma fennálló kötelezettségeire hivatkozással félresöpörje a jövőről való gondolkodás gondolatát is.

De tudnia kell, hogy a nyugdíj-előtakarékosság elvetésével vagy elodázásával – bármi is legyen ennek indoka - törvényszerűen a saját gyermekei és unokái életét nehezíti meg. Élethossziglan.

Ezt is bizonyítom az előadásomban a Hotel Héliában március 10-én 18 órakor. 

Regisztráljon most! A részvétel ingyenes.

Ezért hozza el nagykorú gyermekeit is.

Tapasztalataim szerint egyetlen gyermek sem tudja, milyen kötelezettségek terhelik őket a jövőben - a szüleik miatt... 

A rendezvényen ingyenesen részt vehet, de regisztrálnia szükséges.

Jöjjön el, és bárhogyan is dönt utána a saját jövőjét illetően, megalapozott információk ismeretében teheti meg. Csak nyerhet, ha meghallgat. Az eddigi Roadshow-állomások tényleges tapasztalatai igazolják ezt az állításomat.

 

Hotel Hélia, 2016. március 10., 18 óra

Szeretettel várom!

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...