"Szakértő: elkerülhetetlen a magyar nyugdíjrendszer reformja"

"Szakértő: elkerülhetetlen a magyar nyugdíjrendszer reformja"

2024. 06. 21.

A magyar nyugdíjrendszer nem képes megelőzni az időskori elszegényedést, és nem tudja megfelelő módon helyettesíteni a munkából származó jövedelmet, ezért nem is felel meg az uniós elvárásoknak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőben várható nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt fel, hogy jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Interjút adtam az InfoRádiónak, ennek leiratát közli az InfoStart hírportál.

Részlet az interjúból:

A magyar nyugdíjrendszer nem képes megelőzni az időskori elszegényedést, és nem tudja megfelelő módon helyettesíteni a munkából származó jövedelmet, ezért nem is felel meg az uniós elvárásoknak - mondta az InfoRádióban Farkas András.

A NyugdíjGuru News alapítója emlékeztetett arra, hogy a hazai nyugdíjrendszer uniós összevetésben visszacsúszott a 25. helyre, már csak két tagállam van mögötte.

"A nyugdíj megállapítás során figyelembe kell venni az országos nettó átlagkereset szintjét, de amikor a nyugdíjemelésekre kerül sor, kizárólag az infláció mértékét lehet figyelembe venni Magyarországon. Ezért az induló nyugdíj viszonylag kielégítő mértékben tükrözi az országos átlagkeresetek alakulását, de utána ez drámai mértékben le tud szakadni minden olyan évben, amikor az infláció mértéke alacsonyabb, mint a nettó átlagkereset nominális növekedése. Akkor minden évben a nyugdíjak értéke veszít a vásárlóerejéből" - mondta a szakértő.

A teljes interjút és leiratát ide kattintva érheti el.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...