Riasztó nyugdíjszámokat közöltek Magyarországról

Riasztó nyugdíjszámokat közöltek Magyarországról

2023. 05. 14.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A napokban jelent meg Magyarország legújabb konvergenciaprogramja, amely összefoglalóan mutatja be a kormány legfrissebb gazdasági és pénzügyi feltételezéseit. A hosszú távú előrejelzések riasztó adatokat tartalmaznak a nyugdíjrendszert illetően.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával, az özvegyi nyugdíjjal, a nyugdíj melletti munkavégzéssel vagy a nyugdíjcélú előtakarékosság támogatott lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az új konvergenciaprogram bemutatása kapcsán a Portfolio idézi a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról írt cikkemet:

"Farkas András nyugdíjszakértő, a NyugdíjGuru News alapítója (és a Portfolio rendszeres külsős szerzője) korábban a Portfolio hasábjain több cikkében is írt a nyugdíjreform lehetséges irányáról és tartalmáról idehaza. Legutóbb ezzel kapcsolatban tavaly decemberi írásában arra figyelmeztetett, hogy idehaza másfél évtizeden belül minimum egymillióval kevesebb járulékfizetővel kellene biztosítani a várhatóan kétszázezerrel több nyugdíjas ellátmányát, ami lehetetlen vállalkozásnak tűnik."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...