Milyen égető gondokat kell megoldania egy érdemi magyar nyugdíjreformnak?

Milyen égető gondokat kell megoldania egy érdemi magyar nyugdíjreformnak?

2022. 12. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az Európai Bizottság által elfogadott magyar Helyreállítási és Alkalmazkodási Terv egyebek között nyugdíjreformot is előirányoz, amelyet 2025. március 31-éig már törvénybe is kell foglalni. Milyen égető kérdéseket kell a nyugdíjreformnak megoldania?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha 2022 végéig teljesíti a Nők40 feltételeit vagy addig betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját, vagy még később, vagy éppen visszamenőlegesen, akkor a jobb oldali "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A Portfolio gazdasági hírportálon két cikkemben elemzem, hogy a magyar Helyreállítási és Alkalmazási Tervben a kormányzat által vállalt nyugdíjreform milyen területekre terjedhet ki és azokon milyen égető kérdéseket kell megoldania, egyúttal javaslatot teszek a lehetséges megoldásokra is, külföldi kitekintéssel.

Az elemzésem első részét az alábbi képre kattintva olvashatja el.

 

 

 

Elemzésem második részét az alábbi képre kattintva olvashatja el.

 

Az elemzésemet részletesen ismerteti a 24.hu hírportál is, a cikket az alábbi képre kattintva olvashatja.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...