Járványhelyzet: ettől remeghet meg a magyar nyugdíjrendszer

Járványhelyzet: ettől remeghet meg a magyar nyugdíjrendszer

2020. 11. 08.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A drámai öregedés miatt az idős állampolgárok ellátásának terhe egyre nehezebb lesz. Ez nemcsak a nyugdíjrendszert, hanem az egészségügyi és a szociális ellátórendszert is közvetlenül érinti. A járvány tükrében még tisztábban látszik ez a veszély.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíj-előtakarékosság támogatott lehetőségeivel kapcsolatban? IDE KATTINTVA fölteheti a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

A Napi.hu ismerteti  a Portfolio.hu portálon megjelent elemzésemet a magyar nyugdíjrendszert feszítő gondokról és azok lehetséges megoldásairól. A Napi.hu bevezetőjét idézem:

"A drámai öregedés miatt az idős állampolgárok ellátásának terhe egyre nehezebb lesz. Ez nemcsak a nyugdíjrendszert, hanem az egészségügyi és a szociális ellátórendszert is közvetlenül érinti. Csak tetézi a kockázatokat, hogy a válságkezelés jellemzően további eladósodáshoz vezető vészhelyzeti eszközei hosszabb távon újabb, mélyebb válsághoz vezethetnek. Farkas András nyugdíjszakértő szerint ugyanakkor jelenleg szolidaritási-újraelosztási elemeket szükséges beépíteni a rendszerbe, illetve erősíteni kell a harmadik pillért."

A cikket  IDE KATTINTVA olvashatja tovább.

A teljes elemzésemet pedig  IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...