Ideje kidobni a régi nyugdíjrendszert

Ideje kidobni a régi nyugdíjrendszert

2023. 02. 25.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A magyar társadalom elöregedése miatt - amelyet a népszámlásási adatok pontosan tükröznek - egyre inkább kockázatossá válik a nyugdíjrendszer jelenlegi folyó finanszírozása.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, a nyugdíjnöveléssel, vagy a nyugdíjjogosultsága alakítási lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Részlet a Magyar Hang velem készített interjú alapján készült cikkéből:

"Farkas András, a Nyugdíjguru.hu alapítója arra hívja fel a figyelmet, hogy a hivatalos 9 millió 601 ezres lélekszám két ellentétes folyamat eredményeként alakult ki. A lakosság számának 464 ezres csökkenését 131 ezer fővel részben ellensúlyozta a környező országokból érkező bevándorlók tömege. Kérdésünkre a nyugdíjszakértő elmondta, a külföldön dolgozó magyarok több százezres tömegét minden bizonnyal az itthon élőkhöz számolták, egyébként akár milliós is lehetne a népesség fogyása.

A nyugdíjrendszer szempontjából fontos tényező, hogy a 45 év felettiek száma emelkedett, a 65 évnél idősebbek pedig már a teljes lakosság 21 százalékát teszik ki. Utóbbiak aránya 2030-ra várhatóan eléri a 24 százalékot, 2060-ra pedig a 33 százalékot. Vagyis egyre kevesebb aktívnak kell eltartani évről évre több nyugdíjast."

A cikket ide kattintva érheti el.


Ha még nem tette meg, iratkozzon föl ide kattintva a változatlanul ingyenes heti hírlevelemre, amelyből naprakészen értesülhet 2023-ban is a nyugdíjrendszert érintő minden fontos fejleményről!

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...