Előbb az égető problémákat kell megoldani, Papa!

Előbb az égető problémákat kell megoldani, Papa!

2022. 09. 28.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Forbes októberi számában "Előbb az égető problémákat kell megoldani, Papa!" címmel velem készült interjú jelent meg, amelyben egyebek között a fiatalokat fenyegető nyugdíjkockázatokról és azok elhárítási lehetőségeiről beszéltem.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Idén tölti be a nyugdíjkorhatárát vagy idén teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. Kérdezzen, hogy ne veszítsen

 

A Forbes bevezetője:

Hogyan lesz három koktélból tisztességes nyugdíj? Miért legyünk optimisták a reccsenősebb időkben (is)? Mire jó egy kockás füzet, és mi köze van a nyugdíjcélú öngondoskodásnak a vegánsághoz? Farkas András nyugdíjguruval a kisnyugdíjasok pokoli nehézségeiről és az időmilliomos fiatalok esélyeiről beszélgettünk. Meg egy egyszerű, mindent vivő alapképletről.

Nem olyan a nyugdíjrendszerünk, mint a klímaválság? Ha azt hiszed, hogy forró volt az idei nyár, vedd észre, hogy ez volt hátralévő életed leghűvösebb nyara! A nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságáról is évtizedek óta megy a riogatás, tudjuk, hogy nagy a baj, de a helyzet mintha minden évvel rosszabbodna.
Nem mintha, ennél biztosan csak rosszabb lesz!

Akkor kezdjünk egy ilyen pozitív üzenettel?
Nehéz mást mondani, ha végigvesszük az okokat. Az egyik,  amit folyton a szőnyeg alá söprünk, hogy tényleg öregszik a társadalom, nemcsak nálunk, hanem Európában mindenhol. Az öregedő társadalom azt jelenti, hogy egyre nagyobb lesz a nyugdíjrendszer súlya, ebből következően a nyugdíj egyre több embert érint, egyre hosszabb ideig.

Folytatás a Forbes magazin októberi nyomtatott számában.

 

Az októberi lapszámot bemutató Forbes Kilövés szeptember 27-ei rendezvényén az interjú készítőjével, Fekete Emesével beszélgettem a népes hallgatóság előtt a cikkben is érintett gondokról és megoldási lehetőségekről.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...