Szükség van-e szülői nyugdíjrészre a nyugdíjak összegében?

Szükség van-e szülői nyugdíjrészre a nyugdíjak összegében?

2022. 05. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A gyermekre Magyarországon a szüleik tekintetében már most kettős terhelés hárul: egyrészt a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség, másrészt a kötelező szülőtartás. Valóban kellene egy harmadik teher is?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjával, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Világgazdaság című napilapban és hírportálon jelent meg a szülői nyugdíjrész, és általában a gyermekfüggő nyugdíjjogosultság bevezetésére irányuló javaslatokkal kapcsolatos cikkem.

Az utóbbi évtizedben többször is napvilágot láttak olyan nyugdíjreform-javaslatok, amelyek a szülők nyugdíjának összegét közvetlenül összekötnék a felnevelt és járulékfizetővé vált gyermekeik számával. Ez a koncepció azonban részben helyes diagnózisra nem megfelelő terápiát kínál, ugyanis a nyugdíjrendszer gyermekfüggővé tételére irányuló indítványok legalább hét területen ingoványos alapokra építenek.

Az ilyen javaslatok a nyugdíjfilozófiai, evolúciós logikai, nyugdíjfinanszírozási, nyugdíjműködési, nyugdíjszámítási, diszkriminációs gondok és aggályok mellett a nyugdíjrendszer valóban égető gondjainak megoldásáról is elterelhetik a figyelmet.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...