Függjön a szülők nyugdíja a felnevelt gyermekektől?

Függjön a szülők nyugdíja a felnevelt gyermekektől?

2022. 05. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ezúttal egy országgyűlési határozatra irányuló ex-képviselői indítvány próbálja ismét bedobni a köztudatba a gyermekszámtól is függő nyugdíjjogosultság ötletét. Erről beszélgettem a Millásreggeliben.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a meglévő vagy a leendő nyugdíjával, vagy a nyugdíjas évekre való pénzügyi felkészülés lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

A Jazzy rádió Millásreggeli című műsorának beharangozója:

"Mi értelme lenne a gyerekszámhoz és taníttatáshoz kötött szülői nyugdíjnak? Bencsik János képviselő javaslata szerint szerint minél több, és minél magasabban iskolázott gyereket nevelt fel egy szülő, az annál nagyobb mértékben fogja növelni majd a jövőben a nyugdíját. A javaslattevő szerint jelenleg két nagy problémája van a magyar nyugdíjrendszernek, makroszinten a fenntarthatatlanság, mikroszinten a méltánytalanság. Ez a javaslat elsősorban az utóbbit szeretné orvosolni, de hosszútávon a makroszinten is javulásokat hozhat. Farkas András, nyugdíjszakértő, a Nyugdíjguru."

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...