Nyugdíjkonferencia 2018

Nyugdíjkonferencia 2018

A nyugdíjrendszer jelene és jövője minden embert érint és egyre több embert érdekel is... Március 7-én a budapesti Aquincum Hotelben én is előadó leszek a SALDO Nyugdíjkonferencián. Ajánlom figyelmébe, jöjjön el, ha tud!

K Küldés K Nyomtatás

 

Iratkozzon föl az ingyenes heti NyugdíjGuru-hírlevélre, így nem marad le semmilyen fontos fejleményről, ami érintheti a nyugellátások jelenét és jövőjét!

 

A SALDO Nyugdíjkonferencia tájékoztatóját IDE KATTINTVA érheti el.

A szép régi nyugdíjasvilág Atlantisza a szemünk láttára süllyed el a demográfiai öregedés és a globális gazdasági fejlemények örvényében.  

Ezért érzi minden kormányzat annak a kényszerét, hogy lépnie kell, különben a társadalmi béke a kötelező kincstári optimizmus ellenére rémisztően rövid időn belül felrobbanhat.

Hogyan alakulhat a nyugdíjrendszer jövője? Lesz-e nyugdíja a mai negyven-ötvenéves korosztálynak? Lesz-e nyugdíja a fiatalabbaknak? 

Csak annyit tudhatunk biztosan, hogy a felosztó-kirovó rendszernek az 1890-es években született, az élőmunkát terhelő járulékokra mint legfőbb bevételi forrásra alapozott paradigmája semmilyen toldozgatással nem tartható fenn, ha az élőmunkát terhelő járulékok összege az élő munkaerő drámai zsugorodása miatt zuhanórepülésbe vált.

Az aktív kori életszínvonal legalább részbeni megőrzése lehetetlenné válik, ha sokkal több és sokkal tovább élő időskorú jogosult járadékát sokkal kevesebb aktív korú dolgozó által fizetett járulékból kellene finanszírozni. 

Mi a megoldás? Van-e megoldás? S ha van, mit kell tennünk annak érdekében, hogy a megoldás mindannyiunk számára valósággá váljék?

Ilyen és ehhez hasonló témákat érintek az előadásomban, IDE KATTINTVA biztosíthatja a helyét a SALDO Nyugdíjkonferenciáján!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...